***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! „Лукойл” се опитва да натиска правителството през всяване на паника. Столичният парламент блокира с избора на председател


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 ноември   

 

„ Шантаж е. „ Лукойл ” за следващ път се пробва да натиска държавното управление през всяване на суматоха, която не съществува. 

И след нас, на тази маса, ще излязат още 10 специалисти, които ще кажат, че всички ще умрем. 

Защото това е ракурсът, който слушаме от 18 месеца – че без съветски петрол, всички ще умрем. 

Е, не сме умрели. И без „ Газпром ” трябваше да умрем и тогава не умряхме, все умираме. Защо го споделям с цинизъм? Защото рафинерията постоянно е работила и без съветски петрол “. 

Това съобщи в ефира на Нова телевизия  Мартин Владимиров, енергиен анализатор от Центъра за проучване на демокрацията на въпрос дали има паника или заплаха за повишаване на горивата - да плащаме над 5 или 10 лева бензин и дизел.

***

Хелзинки към този момент затвори 4 от 8 гранични пункта с Русия в опит да спре потока от незаконни мигранти от друг генезис, идващи от Руската федерация. Тези ГКПП-та ще останат блокирани до 18 февруари 2024 година Четирите пропускателни пункта в южния сектор на дългата над 1000 км граница са най-натоварените входни ГКПП-та сред двете страни.

***

Малко след 12 часа завърши тайното гласоподаване. А резултатите са следните:  Гласували 47, за Бонев - 23, за Тонова - 9, за Гълъбов - 8, за Данаилов - 3.

Провежда се балотаж.

***

Кметът на София Васил Терзиев още веднъж ще изпрати предложения до партиите в Столичния общински съвет по време на днешното съвещание на Съвета.

„ Очаквайте предложения и ще продължим тези диалози ", съобщи Терзиев.

Той напомни, че бяха изпратени предложения до всички партии, показани в СОС.

***

***

„ Ако би трябвало да сравня с митинги против държавното управление през 2020 година, имаше водно оръдие на 2 септември. Аз също бях на площада, само че не помня то да е употребявано, а бяха доста повече протестиращите. Тогава не беше употребявано, а в този момент – в границите на 20 минути “, уточни тя.

***

Акцията се организира на 16 ноември, когато бяха осъществени претърсвания в София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. Иззети бяха голям брой доказателства като бележници, мемоари и компютри. В хода на интервенцията бяха разпитани 28 лица, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

***

Днес завърши третият стадий от изпускането в Тихия океан на пречистена радиоактивна вода от атомната електроцентрала " Фукушима ", заяви компанията, която ръководи централата, съобщи Киодо.

***

В очакване на Коледа - възпламениха светлините на коледната декорация на " Шанз-Елизе ".

Хиляди парижани се събраха на известния бул. в центъра на столицата, с цел да видят момента на включването на светлините.

***

Милей, който се самоопределя като анархокапиталист, предлага да се понижи ролята на страната и да се овладее инфлацията, до момента в който министърът, против който той се бори, предизвести хората за негативните последствия от сходна политика. Изборите принудиха мнозина да решат кого от двамата считат за по-малкото зло, означи Българска телеграфна агенция.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР